w

National gymnasts

Dit waren de toppers van eigen bodem op het Gymgala!


Dit jaar brengt de topsport Acro een (letterlijk) betoverende oefening. Naast de groepsoefening van Acro zijn er nog twee groepsoefeningen van de gymnasten topsport Toestelturnen. De bovenbouw (alle gymnasten vanaf het 1ste middelbaar) en de onderbouwtopsport (lager school) zullen een oefening brengen. Dit wil zeggen dat de jongens en meisjes samen zullen turnen! Spannend!
Het kersverse topsport duo, Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel), staat te popelen om hun oefening te brengen op het Gymgala. Naast hun titel als Belgisch Kampioen in de categorie heren paar 13-19 jaar eindigden ze op een 6e plaats op de Acrobatic Gymnastics World Age Group Competition 2016 in Putian (CHN) bij de juniores. Het heren paar behaalde ook een gouden medaille op de World Cup in Maia (POR).


Ook onze Olympiërs Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) en Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) mogen niet ontbreken op het Gymgala. Ze behaalden beiden historische resultaten op de Olympische Spelen in Rio deze zomer. Samen met Senna Deriks (Gymgroep A.S.), Julie Meyers ( TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) en Daan Kenis (Gym Mol) zijn ze klaar om te schitteren voor eigen publiek!Net zoals vorig jaar zijn ook de G-gymmers opnieuw aanwezig op het Gymgala om het beste van zichzelf te geven. Op zaterdag 10 december zijn Gymflex en STB Gymnastics Berchem aanwezig. Op zondag 11 december zullen Moed en Deugd Ekeren, Omnigym Jong Edegem, Turnkring Essen en Esthetica Gymteam een voorstelling verzorgen.
Tachina Peeters (Gymplus) is nog maar 19 maar behoort nu al tot de wereldtop Tumbling. Deze enthousiaste gymnaste is al enkele jaren een vaste waarde op het Gymgala en zorgt altijd voor spektakel! Op de World Cup in Coimbra (POR) eerder dit jaar sprong ze zich de top 5 binnen. En op het WK in Odense (DEN) in 2015 werd ze 6e. Loïc Lenoir (WIK Oostende), 21 behoort tot de trampolinetop van België! Op het EK eerder dit jaar haalde hij de halve finale! Op de World Cup in Loulé (POR) zette hij de beste Belgische prestatie ooit neer.Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) vormen samen reeds enkele jaren een meisjespaar. Op het EK in Reisa (GER) in 2015 wonnen zo de titel van Europees Kampioen in de categorie meisjes paar 13-19. Op de WAGC in Putian (CHN) wonnen ze opnieuw GOUD en bekroonden zichzelf zo tot Wereldkampioen in de categorie meisjes paar 13-19 jaar. De meisjes zijn echte publieksliefhebbers zowel in binnen- en buitenland! Met hun prachtige en opzwepende choreografie zetten ze gegarandeerd de Lotto Arena in vuur en vlam!


De demoteams van Turnclub Athena en Sportac Deinze werden na hun goede prestatie op de Best Show Teams finale geselecteerd om hun groepsoefening te brengen op het Gymgala. Turnclub Athena brengt op zaterdag met hun nummer ‘Remember the time’, onder leiding van Lynn D'hont, een opzwepende medley van enkele van Michael Jackson's bekendste nummers. Sportac Deinze brengt op zondag met hun oefening ‘Kobato’, onder leiding van Tim Demares, een zeer ontroerend verhaal.

Inschrijven nieuwsbrief


Foto's 2016#gymgala2016

Twitter wordt geladen